Ampere donerar Arm64-serverhårdvara till Debian för att förstärka Arm-ekosystemet

16 juni 2020

Ampere® har samarbetat med Debian för att stödja vår hårdvaruinfrastruktur genom donationen av tre av Ampere's högpresterande Arm64-servrar. Dessa Lenovo ThinkSystem HR330A-servrar innehåller Ampere's eMAG CPU med en Arm®v8 64-bitars processor specfikt designad för molnservrar, utrustad med 256 GB RAM, dubbla 960 GB SSDer och en 256 GbE dual port NIC.

De donerade servrarna har installerats på University of British Columbia, vår värdpartner i Vancouver, Canada. Debians Systemadministratörer (Debian System Administrators, DSA) har konfigurerat dem att köra arm64/armhf/armel-byggdemoner, vilket ersätter byggdemoner som kör på mindre kraftfulla utvecklingskort. På virtuella maskiner med hälften så många allokerade VCPUer, har resultatet blivit att tiden att bygga Arm*-paket har halverats med Amperes eMAG-system. Ytterligare en fördel tack vare denna generösa gåva är att det kommer att tillåta DSA att migrera några allmänna Debiantjänster som för närvarande kör i vår nuvarande infrastruktur, och kommer att tillhandahålla virtuella maskiner för andra Debian-team (som Continuous Integration, kvalitetssäkringsgruppen, osv.) som behöver tillgång till Arm64-arkitekturen.

Vårt partnerskap med Debian stöder vår utvecklarstrategi att expandera öppenkällkodscommunityn som kör på Ampere-servrar för att ytterligare bygga ut Arm64-ekosystemet och möjliggöra skapandet av nya applikationer., säger Mauri Whalen, vicepresident för software engineering på Ampere. Debian är en välskött och respekterad community, och vi är stolta att jobba med dem.

Debians Systemadministratörer är tacksamma till Ampere för donationen av leverantörsklass Arm64-servrar. Att ha servrar med integrerade standardhanteringsgränssnitt så som Intelligent Platform Management Interface (IPMI), och med Lenovo's hårdvarugarantier och supportorganisation bakom sig är precis vad DSA har önskat för Arm64-arkitekturen. Dessa servrar är väldigt kraftfulla och välutrustade: vi räknar med att använda dem för allmänna tjänster utöver Arm64-byggdemoner. Jag tror att de kommer att visa sig vara väldigt tilltalande för molnoperatörer och jag är stolt över att Ampere Computing samarbetar med Debian. - Luca Filipozzi, Debian Systemadminstratör.

Det är endast tack vare donationen av volontärinsatser, utrustning och tjänster, samt finansiering som Debian har möjligheten att leverera på vårt åtagande för ett fritt operativsystem. Vi är väldigt tacksamma för Amperes generositet.

Om Ampere Computing

Ampere utformar framtiden för hyperscalemoln och edge computing med världens första molnprocessor. Byggd för molnet med en modern 64-bitars ARM-serverbaserad arkitektur, ger Ampere kunderna friheten att accelerera leverans av alla molnberäkningsapplikationer. Med branschledande molnprestanda, effekteffektivitet och skalbarhet är Amperes processorer skräddarsydda för den fortsatta tillväxten inom moln- och edge computing.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekt. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.